Temel Eğitim Bölümü

Minik Yürekler Bölümümüzün Üstlendiği Oyun Şenliğinde Coştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Bölümümüz tarafından düzenlenen Oyun Şenliğinde buluşan minikler 23 Nisan coşkusunu ve neşesini doyasıya yaşadı. Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuk Bayramı’nı büyük bir katılım ve heyecanla kutlayan çocuklar; öğretmenleri, anne-babaları, akademisyenler ve üniversite öğrencisi büyükleri ile kampüsümüzde bir araya geldi. Çocuklar hep birlikte müzikli koro eşliğinde eğlenirken gönüllü öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz de hem organizasyonu sağladı, hem de neşeli miniklere eşlik etti. Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzikli eğlence programını üstlendiği program B Blok önündeki alanda gerçekleştirildi. Burada kurulan sahnede öğretmen adayı öğrencilerimiz “Ellerini Vur, Elma Kurdu, Ağaçkakan, Çekirdeksiz Domates, Farecik, Arkadaşım Eşek, Güzel Yurdum, Senden Daha Güzel ve 23 Nisan Şarkısı”nı hep birlikte seslendirirken toplam 12 okuldan gelen yüzlerce minik öğrenci şarkılara danslarıyla eşlik etti. Finaldeki 10. Yıl Marşında bayraklar hep birlikte sallandı.

Eğlencenin en temel çocuk haklarından biri olduğunu belirten öğretim üyelerimiz, sahneden çağrıda bulunarak tüm velileri ve misafirleri çocukların eğlencesine katılmaya davet etti. Daha sonra sazlar ve koro eşliğinde veliler, akademisyenlerimizle el ele tutuşarak halay çekti, horon tepti. Ortaya çıkan birbirinden güzel görüntüler izleyenleri mest etti. Bazı öğretmenler ve veliler, çocuklara eşlik ederek renkli kostümler giydi. Gösteri, konser ve oyun alanı girişinde kurduğumuz oyun stantları ise birbirinden kıyasıya yarışlarla farklı deneyimlere sahne oldu. Kreş ve anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte karnaval yerine çevirdiği kampüs, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen oyun şenliği ile tarihi bir gün yaşadı. Veliler ve öğretmenler hocalarımıza teşekkür ederken, organizasyon davetlilerden büyük alkış aldı. Havanın güzel olması hem katılım oranını, hem de programın coşkusunu artırdı.